Tilbage til oversigten

Amerikansk ambassadør på besøg i AquaGlobe

Fredag den 21. september kom den amerikanske ambassadør Carla Sands forbi AquaGlobe i Skanderborg til en snak om den nyeste danske vandteknologi og tilstedeværelsen på det amerikanske marked – med udgangspunkt i Skanderborg.

Ambassadøren nød besøget

Dagen bød på en introduktion af Borgmester Jørgen Gaarde og rundtur ad stierne omkring Svanesø. Desuden mødtes ambassadøren med Per Trøjbo, Senior Vice President i Kamstrup til en fælles snak om, hvad der får danske virksomheder til at udvide og etablere arbejdspladser i USA.

“I am pleased to have this opportunity to visit beautiful Skanderborg today and to learn about AquaGlobe and the many outstanding Danish water-tech companies doing business here. I enjoyed discussing how these companies are investing in the U.S. market, creating American jobs and leveraging cutting-edge technologies to the benefit of both Denmark and the United States”, udtaler Ambassadør Carla Sands.

Vandteknologi er en lokal styrkeposition

Danmark er kendt for vandteknologi og Østjylland er hjem for 60-70 % af de danske vandteknologiske virksomheder. I Skanderborg Kommune er 15-20 % af de private arbejdspladser virksomheder, der arbejder med vandteknologi. Det er en styrke i en tid, hvor verden mangler vand, hvor vandet forurenes og hvor vandforsyning skal tage hensyn til verdens ressourcer. 

”Det er af meget stor betydning for eksport af dansk vandteknologi, at vi i Danmark har et udstillingsvindue, hvor vi kan fremvise teknologi og vandløsninger i real life. Vi ser frem til, at AquaGlobe kommer til at være et ‘Silicon Valley’ for vand i Østjylland”, siger Per Trøjbo, Senior Vice President i Kamstrup.

Det er baggrunden for AquaGlobe og besøget fra ambassadøren. Skanderborg Forsyning vil sammen med stærke virksomhedspartnere og forskningsinstitutioner udvikle, teste og demonstrere den nyeste bæredygtige danske vandteknologi for hele verden. Centeret er allerede blevet besøgt af delegationer fra adskillige lande såvel som ministerier og ambassader – danske ambassader i udlandet og nu den amerikanske ambassade i Danmark.

AquaGlobe og vandteknologi som vækstmotor

AquaGlobe ligger i Skanderborg Forsyning, der er ejet af kommunen. Det ser borgmester Jørgen Gaarde store muligheder i.

”Med AquaGlobe har Skanderborg mulighed for at skabe endnu flere arbejdspladser i vandvirksomhederne, der smitter af på fx service, turisme og IT. Samtidigt kan vi skabe gode lokale vandløsninger som kommer borgerne til gode og som viser hele verden at vi kan realisere visionen bag verdensmålene”, siger Borgmester Jørgen Gaarde.

AquaGlobe har lige nu 15 virksomhedspartnere inkl. Kamstrup, Grundfos, AVK, Silhorko-Eurowater, Frontmatec og SUEZ.

Fakta om vandteknologi

 • 50% af verdens befolkning vil mangle rent vand i 2030, ifølge FN.
 • 80 % af spildevand udledes urenset i naturen på globalt plan
 • Det globale gennemsnit for vandtab er 40 %
  • Skanderborg ligger på 6 %
  • Det danske gennemsnit er lige under 8 %
  • Norge ligger på 40 %
  • Sao Paolo i Brasilien ligger på 72 %
 • Visse amerikanske stater bruger 40 % af deres energiforbrug på at pumpe og håndtere vand
 • Den danske Vandvision 2025 har ambition om at partnerskaber på tværs af vandsektoren skal skabe innovation, fordoble eksporten af vandteknologi og skabe 4.000 nye jobs inden 2025.
 • AquaGlobe har som mål at bidrage til at skabe 1.000 nye jobs blandt partnerne inden 2025
 • AquaGlobe forventer at modtage 25 delegationer fra kunder og myndigheder i 2018.
 • Vandteknologiske virksomheder i Skanderborg Kommune omsatte for ca. 9 mia. kr. i 2017
 • AquaGlobes 3 medstiftere Kamstrup, Grundfos og AVK havde rekordomsætning i 2017.
 • Kamstrup alene oprettede 100 nye stillinger i 2017 og forventer samme niveau i 2018.
 • I 2020 er Danmark vært for den internationale vandorganisation IWAs verdenskongres for vand. Her kan AquaGlobe spille en rolle ved at demonstrere den nyeste danske vandteknologi
 • AquaGlobe har i dag 15 partnere – se mere på www.aquaglobe.dk

 

Kontakt