Tilbage til oversigten

AquaGlobe bød naboerne indenfor

Først var det samarbejdspartnerne, så blev det erhvervslivets tur og endelig var det i fredags naboernes tur til at at indtage AquaGlobe

Mens tordenbulderet fortonede sig og bygerne forsvandt bød AquaGlobe fredag på folkefest for naboere og andre interesserede borgere med udendørs lounge og legeland for vandhunde.

Man kan godt kalde det den 3. åbning. Nu var det naboernes og borgernes tur til at give deres besyv med,” siger teamleder Katrine Ringaard Jørgensen fra Skanderborg Forsyning.

Det blev en fantastisk dag, hvor vi faktisk endte med at have masser af sol, selvom det buldrede og bragede lige op til. Vi havde regnet med, at der ville dukke omkring 250 op, men det blev nærmere 500 gæster – store som små – så vi er rigtig godt tilfredse med dagen.”

Mange af samarbejdspartnerne bag AquaGlobe dukkede også op og var klar til at fortælle gæsterne om AquaGlobes vandmission, der kort fortalt går ud på at vise verden, at dansk vandteknologi kan tackle verdens udfordringer med vand og energi.

Indgang til skoven

Folkefesten i fredags handlede dog også om, at man gerne vil inddrage borgerne i beslutningen om, hvordan udearealerne omkring Skanderborg Forsyning og vandcentret skal udformes. Derfor bød fredagen også på forskellige workshops.

Vi ville gerne høre naboernes og de øvrige gæsternes forslag til, hvordan det skal være, hvis det her område skal være indgangen til skoven. Både børn og voksne kom med masser af ideer og input, som nu bliver samlet i en rapport. Der er både blevet tegnet, formet, skrevet og sågar ringet forslag ind,” fortæller Katrine Ringaard Jørgensen.

Rapporten forventes klar indenfor de næste par uger, og derefter går forsyningen igang med at søge fonde om hjælp til finansieringen.

Skanderborg Forsyning håber, at AquaGlobe vil kunne trække mange tusinde besøgende til Skanderborg om året og være med til at skabe nye arbejdspladser hos samarbejdspartnerne.