Tilbage til oversigten

AquaGlobe samler verden om vand

Skanderborg var centrum for vand og vandteknologi da AquaGlobe sammen med Udenrigsministeriet, Eksportforeningen og DAKOFA satte fokus på vandteknologi ude i verden. Det skete da Skanderborg onsdag den 13/6 var vært for 20 eksportrådgivere fra lige så mange ambassader, der skulle lære om danske styrkepositioner på vandteknologi og affald – og møde de danske virksomheder, der kan løse udfordringer ude i verden.

Hele verden kom til Skanderborg

Der var tale om eksportrådgivere fra danske ambassader i USA, Indonesien, Spanien, Bangladesh, Polen, Ukraine, Sydkorea, Japan, Belgien, Forenede Arabiske Emirater, Indien, Tyrkiet, Tyskland, Thailand, Kina, Kroatien, Canada, Sverige, Sydafrika, Brasilien og Kenya.

Det er vigtigt at AquaGlobe som centrum for vandbranchen, ligger tæt på virksomhederne. AquaGlobe giver en fantastisk mulighed for vores handelsmedarbejdere fra hele verdenen til at blive opdateret på de danske vand-innovationer. Vi vil komme til at arbejde tættere sammen i årene, der kommer”, siger Peter Mygind Rasmussen, leder af Udenrigsministeriets Global Industry Team.

Peter Mygind Rasmussen, leder af Udenrigsministeriets Global Industry Team. Foto: Per Bille

Handelsmedarbejderne lærte om hvordan Skanderborg Forsyning arbejder med intelligent vandforsyning, innovativ rensning af spildevand og klimatilpasning i partnerskaber. Og så fik de en solid introduktion til hvordan de selv kan bruge AquaGlobe ved at invitere politikere, embedsmænd og virksomheder på besøg for at se den nyeste vandteknologi i praksis. Udenrigsministeriet håber på den måde at styrke eksport af danske løsninger, skabelse af arbejdspladser i Danmark og samtidigt løse nogle af de vand-udfordringer verden står overfor.

Store behov ude i verden

Ifølge FN vil halvdelen af verdens befolkning mangle adgang til rent drikkevand i 2030 og 80 % af spildevandet udledes urenset i naturen. Med klimaforandringerne kommer der mere tørke og mere ekstremregn. Lige nu lider Ghanas hovedstad Accra fx af koleraepidemi fordi regnen har oversvømmer kloakkerne så folk vader rundt i spildevand. Det er den slags problemer vandteknologi fra Skanderborg kan være med til at løse og det var derfor Udenrigsministeriet har valgt at kommer til Skanderborg for at læse om de danske styrkepositioner på vandteknologi.

Foto: Per Bille

”Vores interesse er at hjælpe virksomheder til at eksportere – uanset om fokus er på nær- eller fjernmarkeder. Derfor er vi glade for at vi sammen har kunnet samle så mange virksomheder med eksportambitioner – og matche dem med branchekollegaer og eksportrådgivere fra deres strategiske markeder. Vi ser et stort potentiale i AquaGlobe i forhold til at samle og fremvise kompetencer og derved styrke eksporten af dansk vandteknologi og skabe arbejdspladser”, siger Morten Lauridsen, Danish Water Technology Group.

De deltagende virksomheder var bl.a. Grundfos, Novozymes, Frontmatec, Stjernholm a/s, Eltronic, Aquaporin, Envotherm, Waturu, AquaDania og Enwac. For store udfordringer ude i verden betyder også store markeder for eksport. Og det var netop målet med dagen: At eksportrådgiverne på ambassaderne blev stærkere på de danske styrkepositioner, at virksomheder for indblik i hvilke lande der har udfordringer, som de kan være med til at løse, og at de mødte hinanden til en snak ansigt-til-ansigt.

Kontakt

  • Peter Mygind Rasmussen, GIT i Udenrigsministeriet, på tlf. +45 4186 5967 eller mail: pemyra@um.dk
  • Morten Lauridsen, Eksportforeningen, på tlf +45 6020 8556 eller mail: lauridsen@dk-export.dk
  • Jens F. Bastrup, adm. Dir. i Skanderborg Forsyning/AquaGlobe, på tlf. +45 2938 2844 eller mail: jfb@skanderborgforsyning.dk

Læs mere