Tilbage til oversigten

Grøn temadag: Klima-klog gennem leg og quiz

Der var rovfugle, vandpistoler og verdensmål på programmet, da Skanderborg Forsyning inviterede 500 borgere til grøn temadag.

Jeg har lært, at vi skal spare på vandet i hverdagen, så der også er noget tilbage til mine børn og børnebørn. Det har også været sjovt at fange toiletruller og skyde efter ukrudtsmiddel med en vandpistol”, forklarer Nanna Rodbeck på 10 år, der var en af mange gæster på Døjsøvej fredag den 30. august.

Nanna går i 4. C på Morten Børup Skolen i Skanderborg, og var sammen med sine klassekammerater forbi Danmark for Målene hos Skanderborg Forsyning, hvor skoleeleverne fik ny viden om naturen og klimaet gennem skattejagt, pandekagebagning, konkurrencer, quizzer og sommerfugleløb.

Falkemanden Flemming Sanggaard fra Silkeborg Ørnereservat underholdte om eftermiddagen med rovfugleshow, hvor publikum fik de store fugle helt tæt på, mens klimaekspert og meteorolog Mikael Jarnvig senere fortalte om klimaforandringer i fremtiden.

Verdensmål i hverdagen

På dagen stod lokale foreninger og virksomheder samt Skanderborg Forsynings medarbejdere klar på standene til en snak om klima og grøn omlægning, og direktør for forsyningen, Jens Frederik Bastrup, satte ord på, hvordan verdensmål bliver til hverdagsmål.

I dag forsøger vi at gøre verdensmål til konkrete hverdagsmål med aktiviteter og viden for både børn og voksne. På de forskellige stande kan I lege og lære om små dagligdagsgøremål, hvor I med små ændringer i hverdagen kan være med til at bevare vandressourcerne og naturen i fremtiden”, forklarede han.

Arrangementet er et samarbejde mellem Danmark for Målene, Skanderborg Kommune og Skanderborg Forsyning, og målet er at inspirere til en fælles indsats til at skabe forandring og sikre natur og ressourcer i fremtiden.

Se flere billeder fra dagen her.

Fotos er fra Per Bille.