Tilbage til oversigten

IWA 2018 – Fremtidens vandudfordringer skal løses i fællesskab

Danmark satte et markant præg på IWA World Water Congress & Exhibition i Tokyo 2018. Med 124 delegerede og godt 20 på standene og i alt ca. 150 personer var Danmark det land med tredje flest deltagere lige efter Japan og Kina.

Vi var med og her får du tre hovedpointer, som kommer til at forme fremtiden inden for vandteknologi.

  1. Samarbejde med mange interessenter, herunder borgerne, er en nødvendighed, når der skal skabes gode helhedsorienterede løsninger.
  2. Gode løsninger udvikles bedst i partnerskab, fordi der skal mange forskellige kompetencer sættes i spil for at lave de intelligente helhedsorienterede løsninger.
  3. Nye intelligente værktøjer, som fx kunstig intelligens, digital tvilling og blockchain vil revolutionere vandbranchen i de kommende år. Derfor er det vigtigt, at man åbner sig op i en ellers konservativ branche mod nye og får skabt bedre løsninger i fremtiden.

Danmark viser vejen

Gennem en massiv dansk tilstedeværelse på en verdens største vandkonferencer satte danske vandvirksomheder et positivt aftryk, og fik lejlighed til at vise, hvad vi kan med vand. Den danske indsats bestod blandt andet af dansk keynote oplæg, indlæg på faglige sessioner, workshops og side events ved udstillingen samt præsentationer og faglige indlæg på den danske pavillon. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen var også tilstede på de danske stande og også i forbindelse med åbningsceremonien.

AquaGlobe tænker bredere og langsigtet  

Skanderborg Forsynings ph.d.-studerende, Ines L Breda fremlagde resultaterne af sit Ph.d.-projekt på en faglig session. Hun er en del af Young Water Professionals og bidrager med den nyeste viden gennem forskning. Det tværregionale projekt C2C CC blev også præsenteret på en workshop af projektleder, Anja Wejs, som Skanderborg Forsyning også er en del af. AquaGlobe var repræsenteret på vores brochurestand, hvor vi fortalte om, hvad AquaGlobe er, og hvordan vi arbejder sammen med vores partnere samt, hvordan AquaGlobe hænger uløseligt sammen med FN’s verdensmål.

Næste stop - IWA 2020 i København

Derudover var vi på ambassadebesøg og deltog også i forskellige arrangementer med blandt andet Dansk Industri, DANVA, Eksportforeningen og Udenrigsministeriet. Det resulterede i mange gode relationer og kontakter, som forhåbentlig kan skabe endnu større grobund for en styrket positionering og derigennem fremme vores interesser fremover. Med det i bagagen er vi klar til IWA 2020, hvor Skanderborg Forsyning og AquaGlobe kan spille en væsentlig rolle under, før og efter verdenskongressen i København.

Kontakt:

Jens F. Bastrup, Adm. direktør, Skanderborg Forsyning. E-mail: jfb@skanderborgforsyning.dk, Tlf.: 8793 9387

Trine Balskilde Stoltenborg, Strategisk projektleder, Skanderborg Forsyning. E-mail: tbs@skanderborgforsyning.dk, Tlf.: 4159 3445